2023/06/05
Kategoriak
Bestelakoak REAS Euskadi

REAS Euskadik 70 pertsona inguru bildu zituen joan den ostegunean, ekainaren 2an, 78 erakunde bazkideren ordezkari gisa, urteko ohiko batzarrean.

Ez zen kasualitate hutsa izan batzarrera hainbeste jende etortzea, erakundeen zati batzuk ez gehiago ez gutxiago. Parte-hartze handia sarea zabaltzeak (100 bazkide baino gehiago ditugu dagoeneko) eta topaketan landu beharreko gaiek eragin zuten. Jarraian, egunaren kronika arin bat egingo dizuegu.

Eguerdian elkartu ginen, eta ondorengo 2,5 orduak hainbat gai jorratuz ibili ginen: batzarra ireki ondoren, Marian Díez presidentearen eskutik, Colaborabora entitate bazkideak hainbat arraineko itxasoan murgildu gintuen, eta sareko 15 bazkide berriak ezagutu genituen, haiek zaharrenak ezagutzearekin batera.

Aurkezpenak egin ondoren, zuzenean harira joan ginen. Oraingoan, sarera sartzeko irizpideak zabaldu ala ez eztabaidatu eta erabaki behar zen, irabazi-asmorik gabekoak ez diren baina aberastasunaren bidezko banaketa egiten duten autonomoei eta enpresei lekua egiteko, ESSren 6 printzipioetako batek agintzen duen bezala. Oso eztabaida interesgarria izan zen, ordubete inguru iraun zuen, eta irizpideak zabaltzearen onarpenarekin amaitu zen, baina aberastasunaren bidezko banaketa hori nola aplikatu berraztertzeko premiarekin.

Jarraian, zuzendaritza batzordeari eta talde teknikoari egokitu zitzaien txanda, sareak 2023rako dituen mugarri handiak eta horiek lortzeko duen aurrekontua azalduz. Eta, azkenik, une gazi-gozoa bizi genuen, orain arte nekaezina izan den Hegoa elkarteko Marian Díez presidentea agurtu behar izan genuenean. Izan ere, lehen lerroan 10 urte baino gehiago eman ondoren, merezitako atseden hori hartzea erabaki du, eta zuzendaritza batzordearen hurrengo hautaketara arte, lekukoa Colaboraborako Ricardo Antón-ek, orain arte sareko presidenteordea zena, hartu du.

Eta horrela, eztabaida, agur eta ongi etorri artean, Ortutik Ahora bazkide den erakundeak antolatutako lunch-era iritsi ginen. Sasoiko barazkiz eta maitasun handiz egindako pintxoekin atseginez urtu ginen. Sekulako eguna!